Mätt

Ja nu var man mätt för flera dagar måste jag säga. Fick beröm för min chokladtårta med konjakgrädde till, tur de ;) haha
Under kvällen har nog kilona ökat med 5 kg ;) ett senare problem haha!

Hörs nästa år ;)


Efterrätten

Här kommer en bild på hur efterrätten set ut som jag gjorde. Hoppas den smakar bra ;)


Ansiktsmask!

Provar The Body Shops warming mineral mask. Och tusan va de värmer i ansiktet. Lite riskabelt att göra det nu på nyårsafton kanske men vi får hoppas att jag inte blir pang röd ;)


Nyår!

Idag är det den berömda dagen då det blir ett nytt år efter kl 24.00! Alla ska sätta upp mål och löften infrö kommande år, har ni något löfte till er själva? Oftast brukar det väl vara någon i stil med, sundare liv, mer träning, mindre slösa mer framgång. Visst?
Jag har inte kommit på någon löfte direkt men ett mål har jag allt, att börja studera. Jag vill bli lågstadielärare, alltså bara från åk 1-3. Att få vara den som öppnar barns ögon för böckerna och för lärandet. Att få vara den som ger dem första intresset för skolan. Faktiskt ett ganska svårt yrke, alltså att få barn att bli intresserade av skolan.

Nu står nyårsefterrätten i ugnen och jag sitter i pyjamas. Ni kan ju tänka er, sov för länge idag med. Men jag hade så ont i natt att jag inte kunde sova så tillslut fick jag ta en av mina starka värktabletter som jag helst undviker. Kände att det inte gick att undvika dem inatt. Usch va jag är trött på detta, och vändret gör saken inte bättre. Vart är min snö?! Okej nu kom minusgraderna men jag vill ha SNÖ massor med SNÖ.

Någon mer som vill ha snö? ;)

Hörs senare!

Trötter

Eller jag försöker intala mig själv att jag är de iaf. Går väl sådär ;) Superman filmen var faktiskt inte så tokig ändå, jag är lite anti-action men vissa filmer går rätt bra ändå. Jag ska gå och lägga mig ganska snart hade jag tänkt eftersom jag verkligen måste komma upp i tid imorgon. Det är ju jag som står för efterrätten imorgon hos mina föräldrar. och den tar lite tid att göra plus att jag måste hinna duscha och fixa mig innan oxå, efter att jag gjort efterrätten annars blir jag bara svettig igen ;) Kroppen har varit sådär idag, mycket smärta så jag längtar tills jag börjar på mina nya behandling. Att så småningom komma tillbaka till ett normalt liv. Man kan tro att det är skönt att få lov att vara hemma hela tiden men sanningen är att jag snart klättrar på väggarna. Då har jag bara varit hemma en månad på söndag, är sjukskriven fram till 31 mars sen får vi ta det därifrån. Jag hoppas och ber att Orencia är medicinen för mig! Jag har en kompis som hade den ett år tror jag det var, under den tiden behövde hon inte spruta en enda led med kortison. Tyvärr fick hon en reaktion på den och kunde inte längre ha kvar den. Ber till gudarna att den funkar lika bra på mig och att jag slipper en reaktion! I onsdags var jag förresten på ortopedtekniska och fick en gördel. Jag veet det låter som en 90 åring som får sånt men jag känner mig som 90 ;) Skämt och sido! Jag känner verkligen skillnad på när jag har den på mig och när jag tar av mig den. Under tiden som jag har den så får ryggen ett bra stöd och jag sträcker mer på mig, sedan när den är av så säckar jag ihop igen och då återkommer smärtan. I början måste man vänja sig vid den så jag har den inte hela dagar, får ont i magen då, den sitter väldigt tight. visar en bild på de imorgon. Nu ska jag soova :)

Fredagsmys!

Nu blir det lite mys framför tv, idag blir det Superman returns. Jag tror faktiskt inte att jag har sett den, lär jag väl märka. Nu börjar den på TV6. Till mys har jag ostbågar och ben&jerry glass!


Nyår imorgon

Då är de nyår igen imon, känns som om tiden går ruskigt fort. Men en del har man allt hunnit med!

Vad ska alla hitta på imorgon?
Jag och sambon kommer att åka till mina föräldrar och äta middag och ha en trevlig kväll där.


Fan då

Att de ska vara så himla svårt att komma upp i tid. Som ni förstår så började vår tvättid kl 13.00 och vi satte ingen klocka i tron om att vi skulle vakna tidigare. Jag vaknade 12.00 gick på toa men tänkte att jag kunde ligga kvar lite ändå och somnade givetvis om. Så vi vaknade 13.15 men som tur var så hade ingen tagit vår tvättid ännu. Behöver verkligen tvätta idag, sjukt mycket tvätt!

Hörs senare!


Fynd!

Jag var ju på mellandagsrean med min mamma idag, jag är dålig på att hitta fynd, speciellt när jag sitter i rullstolen. Jag tappar liksom lusten att prova klädet, sitter mest och irriterar mig på folk som inte kan visa hänsyn till människor i rullstol. Jag och min sambo kom på igår när vi var på rean att jag skulle kunna ha en riktigt smutsig tröja på mig och ingen skulle märka det. Allt folk skulle se var rullstolen.

Hur dom helst hittade jag ett linne på H&M 50:- perfekt! Sedan hade jag redan spanat på ett kasse på body shop, 500:- med ett värde av 1300:- i den. Kanon :)


Kronjuvelerna

Såg filmen kronjuvelerna tillsammans med min fina sambo, efter att vi sett på miljonbingon. Utan vinter tyvärr!
Filmen tyckte jag var ganska jobbig i sina perioder, obehagliga scener men i slutändan en väldigt bra film. Tack och lov så blev slutet som jag ville! :) tur var väl de, visst?

Har ni sett den?

Nu tror jag minsann att jag ska gå och försöka sova! Så att jag är pigg när vi har tvättid kl13.00 imorgon ;)


Mobilbloggar

Hallo!
Testar att mobil blogga nu då :) om ca 5minuter är de miljonbingo! Låt oss vinna nu! ;)


Morron

Sovit lite väl länge som vanligt, men somnade ju inte förens halv 4. Min kära sambo vart ju inte hemma fören då, och jag kan verkligen inte somna utan att han är hemma. Är livrädd för att någon ska komma in eller nått. Larvigt men så är det.

Idag står det på schemat föjande
  • F-kassan, prata lite med dom.
  • Åka och handla nödväniga saker till kylskåpet
  • Köpa bingolotter (jag vet pensionärvarning, men man kan ju vinna;))
  • Sist blir det mellandagsrean med mamma och lillasyster, trängas bland allt folk, mysigt :)
Så ser min dag ut so far. Tänkte fixa så jag kan blogga via Iphonen idag oxå, det är ju snabbt smidigt och enkelt.

Hörs senare!

Vi tar det från början

Halloj, ny blogg.

Vi kan ju ta allt från början, Att ta allt det där onödigt tråkiga först så att säga.
Jag skapar denna blogen för min skull just so you know :)

Jag är en överlervare på 21år, livet leker kan man tro men nja inte så mycket. Jag fick som 11åring diagnosen JCA, även känt som barnreumatism. Hade ingen aning om vad detta var då, som sagt jag var ju liten. En flicka med sprudlande energi som älskade skog och natur, livet hade bara börjat men drömarna var stora.
Denna sjukdom stoppade upp den sprudlande flickan och vid 12års ålder var kryckorna ett par goda vänner till mig, mina drömmar föll samman och jag blev en inåtvänd flicka.
Ett år senare började jag tappa matlusten och vikten siktade nedåt. Ett problem som återkommer. Jag åkte mycket in och ut från sjukhuset för olika behandlingar, sjukhuset var redan innan ett bekant ställe för mig, jag hade turen som fick en sån underbar läkare och sköterskor. Jag minns inte hur gammal jag var men det var inte många år senare som jag fick hälsa på rullstolen. Vid 14års ålder så fick jag första utomlandsrehabiliteringen. Man kan alltså en gång om året ansöka om vård utomlands i form av träning och undervisning tillsammans med andra med samma sjukdom.

Det var vid 16-17års åldern som var den värsta tiden för mig sofar, jag fick en fruktansvärd smärta i hela kroppen, vi visste inte vad det var så vi for in till NÄL. Jag låg ca 1 vecka sedan kom min ordinarie läkare och sa att jag hade ett så kallat skov. Jaha tänkte jag, men det innebär att sjukdomen är väldigt aktiv i många leder. Jag hade inflammation i alla leder i hela kroppen. Och då vill dom inte spruta med kortison för det är för många leder. Detta var i nov 2006, jag låg inne för rehabilitering. Jag hade ett mål under den tiden då jag satt i rullstolen (till en början var jag sägliggandes) Mitt mål var att inte sitta i rullstol när min syster kom hem från sin 3 månaders segling med skolan i maj. Mitt mål sprack, jag satt fortfarande i min kära vän rullstolen. Jag fick en sån rehabiliteringsresa som jag nämnde förut i jun 2007 då kunde jag gå lite på kryckor, efter dem tre veckorna där nere i spanien kunde jag gå. Helt otroligt. Men det blev ca 6 månader i stolen. Tvingades värja mellan stolen eller att ta kortisontabletter, valet var inte särskillt svårt men jag hade ätstörning då oxå så svullnaden var svår att kampas med. Jag fick även tillslut kortisonsprutor, 27 st för att vara exakt. Det hjälpte. Var nog ca 4 veckor sammalagt på sjukhus den perioden. :)

Sedan har det varit fram och tillbaka med sjukdomen men aldrig har jag suttit så länge i rullstol som jag gjorde då, men jag har fortfarande min rullstol här hemma och som det är idag så är jag sjukskriven pga min sjukdom, kan inte gå längre stäckor. Jag känner mig som om jag vore 91 och inte 21år, ni förstår?
Under mina år som sjuk har jag provad alla de sorters mediciner, Enbrel, Methotrexat, Metojekt, Remicad, Naproxhen, Humira m.mf  Och nu tål jag inte längre Metothrexat och slutade svara på alla andra..
Den 5 januari skall jag börja en ny behandling, Orencia som skall vara den bästa medicinen på marknaden nu så jag hoppas att det är en dunder medicin för mig, den tillsammans med träning hoppas jag kan hjälpa mig.

Sjukdomen kanske inte alltid syns utanpå men fan va det känns innanför! Det är jobbigt att känns smärtan men att ingen annan kan se den, för det gör att många tänker "Va? du är väl inte sjuk, du kan inte ha så ont. Det syns ju inte?" ALLT behöver inte synas. Många sjukdomar synd inte men är ack så jobbiga ändå.

Var inte rädda för att fråga om ni undrar nått :)

RSS 2.0